ПРЕДЛАГАМЕ ПО-МАЛКА ПРОМЯНА ОТ ТАЗИ, КОЯТО ХОРАТА ОЧАКВАТ ОТ НАС

Брой 10, Октомври 2010
Аз идвам от 13-и ред, 13-о място, но не от това идва моят фатализъм. За разлика от повечето оратори няма да започна изказването си с дежурната критика към ГЕРБ, защото нашата партия е на историческата сцена, за да критикува обществото, в което живеем, за да дава перспектива и реална надежда. Няма да се връщам назад.

Политическата декларация от миналото конгресно заседание даде верен и критичен отговор защо загубихме парламентарните избори. Тя обаче бе загърбена както от националното, така и от повечето местни ръководства. Няма да говоря за Левия проект с хоризонт 2020 г. не защото той не заслужава внимание, а защото не е ясно какво ще представлява БСП през 2012 г., т.е. ще има ли кой да го реализира. Толкова за миналото и за бъдещето.

А сега за настоящето и за това, което ни предстои догодина. Тук сме, за да си кажем поне част от неудобните истини — това, че бизнесът почти изцяло е обсебил политиката, не без участието на БСП; компромисът за власт се е превърнал в първото име на нашата политика. Интересно е, че по едно и също време се конструират леви и десни граждански проекти. А поради слабостта на БСП те получават благоприятна среда за реализация.

Получаваме ободряващи оценки и прогнози за дълголетие на БСП, но те не бива да ни подвеждат и успокояват. За мен е важно не просто да съществуваме като удобна за г-н Уорлик* или някой друг партия, а...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 проф д-р Станиславов 2010-11-08 17:33
под ръководството на наследствения и пожизнен партократ Сер гею Станишев БСП търпя и ще търпи поражения и е облечена ва угасване. Само промяната на сегашния самозван псевдоелит на БСП може да спаси БСП и РБ
Цитиране
 
 
0 #1 Красимир 2010-11-08 15:12
Идеите за лява политика на БСП са за държавна помощ при образование, здравеопазване и сигурност на гражданите и аз бих добавил и въвеждане на конкуренцията силово от страна на държавата. Но да се създават държавни предприятия, кооперации, както той иска, си е комунизъм, и затова Янаки Стоилов няма да получи подкрепа на избирателите или на БСП. Това си е чист социализъм, или комунизъм, тъй като тези предприятия отиват в ръцете на държавната бюрокрация. Тя е по лоша от капиталиста, по неефективна и връща хората и колективите в които съществува, към стадото и дивия звяр. Явно г-н Янаки Стоилов не е работил в административни бюрократични звена и не познава бюрокрацията. Но ако е така, нека не дава акъл на хората.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови