2010 - ХРОНИКА НА НЕДОВОЛСТВОТО

Брой 1, Януари 2011

ЯНУАРИ

31 декември 2009 - 1 януари. Таксиметрови фирми в Плевен стачкуват ефективно заради промените в Закона за автомобилните превози, който според протестиращите обслужва корпоративни интереси и ще доведе до ликвидация на бранша.

 10 януари. Трупата на Музикалния театър „Стефан Македонски“ се вдига на протест срещу избора на Борис Панкин  за нов директор на театъра. В разпространено протестно писмо режисьорът е определен като „скандален“ и непознаващ класическото оперетно изкуство.

 13 януари. Петиция и протестно шествие срещу предвидените промени в закона за ГМО, с които се узаконява отглеждането и освобождаването в околната среда на генномодифицирани култури. Протестиращите настояват България да остане зона, свободна от ГМО. Организатори са Българска национална асоциация на потребителите, инициативен комитет на родители от портал BG-MAMMA, сдружения „Агролинк“, „За земята“, коалиция „За да остане природа в България“.

13 януари. Протестношествие срещу безобразията на електроразпределителните, водните и топлофикационните дружества и банките, иниции­рано от организацията за обществена самозащита „Едно“. Участниците настояват за обществен натиск срещу чуждестранните компании монополисти, които се ползват с изключителна...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор