Петя Емилиянова Николова е завършила Гимназия за чужди езици „Екзарх Йосиф I“, Ловеч. Студентка по право, III курс, в СУ „Св. Климент Охридски“. Има два завършени майсторски класа по пиано, участия в международния младежки музикален фестивал „Бряг на надеждата“ Албена“, самостоятелна стихосбирка „Вдъхновение“.


НЕПРАВИЛНО РАЗБРАХМЕ ЧЛЕНСТВОТО В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Брой 1, Януари 2011

В навечерието на Нова година, когато всички българи с нетърпение очаквахме приемането ни официално в Европейския съюз, аз си зададох въпроса, дали след като България стане член на Съюза, нещо ще се промени, дали ще се почувствам по-различно, по-европейски?


Европейската вълна погълна съзнанието ни и породи у всеки надежди за ново, по-добро начало, нов шанс за българите да се реализират успешно в обединена Европа. Като всеки млад човек и аз започнах да кроя планове и да мечтая за бъдещето. Сега, няколко години след присъединяването ни към Европейския съюз, в мен отекват същите въпроси, които  си  зададох  преди време. Като член на Съюза България притежава равни права, задължения и възможности за развитие като останалите 26 държави-членки. Но ако направим сравнение с някои от тях, ще установим, че българският стандарт е далеч по-различен от европейския. ЕС изисква хармонизиране на законодателството на България със законодателството на Съюза с цел унифициране на основните права и принципи на държавите, които трябва да работят съвместно по общите проблеми. Така и направихме!


България започна да се променя по европейски образец и да обещава на своите граждани европейско образование, европейско здравеопазване и екологична околна среда. Общините ни събираха информация и кандидатстваха по европейски проекти с вярата, че ще облагородят...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Коментари  

 
0 #1 raiko 61 2011-02-14 16:00
Споделям мислите ,тревогите и мечтите на Петя.Вярвам,че нещатата ще се променят.Историята ни е изпълнена със съзидания и разруха.Младите са залесявали голи склонове,сега са вече гори,строили са заводи ,училища,болниц и и заедно с възхода на страната са се променяли и развивали..Младото поколение е щастливо,че живее в един нов свят-на информационните технологии и може да използва постижениата на целия свят.Те ще намерят сили и най-добрите пътеки за възраждане на българите ,като част от Европа и света.Дерзайте!
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор