Яна Атанасова Цанева е завършила журналистика, в момента продължава обучението си по магистърска програма „Международни организации и многостранна дипломация“ към Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.  Автор на „Чиста като самодива“ поезия и проза (2006), лауреат на ХХV нацио­нална олимпиада по български език и литература (2006), специална награда за студент по журналистика на конкурса на БСП за студенти (2009), първа награда  в студент­ския конкурс „Свободата на реда и редът на свободата“ (2010), победител в конкурса „Европа.бг“ (2010).

ЕДНАКВО ЛИ ВЪЗПРИЕМАТ МЛАДИТЕ ХОРА ПОНЯТИЕТО „РЕАЛИЗАЦИЯ“

Брой 1, Януари 2011

Наричат Студентския град Град на греха. Съвременен Гомор, превърнат в увеселителен парк, в който неуправляемите ракети на новото студентско общество могат да се забавляват до смърт. Всъщност Студентският град е място на противоположностите. В него всичко се получава наобратно – вечерите се превръщат в дни, работата – в забавление, а жаждата за живот – в изморено вдъхновение. Наричат Студентски град Град на греха, а в действителност той е просто град, пълен с умове, които тепърва прохождат – препъват се, падат, отчайват се от вървенето, но все пак се изправят. Винаги с идеята, че научиш ли се да ходиш добре, ще достигнеш и до удоволствието от вървенето. Наричат Студентския град съвременен Гомор. А той е нещо много по-страшно. Град не на греха, а на грешките, след които или успяваш да намериш кой си и какво искаш, или никога не порастваш.

 

Когато бях на пет години, разправях на всеки, готов да ме изслуша, че когато порасна, ще стана принцеса (или лекар, ако местата за принцеси са свършили). Още си спомням горчивите усмивки на възрастните, когато чуеха за професионалните ми планове. Тогава си мислех, че се мръщят, защото и те някога също са мечтаели за рицари и принцеси, а са получили бръчки и сърца, които са забравили как се мечтае. И сега продължавам същото – че не желая да изминавам пътя от най-смелите желания до примирението с онова, което...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор