„ЩЕ ПРЕПОРЪЧАМ БСП ДА СЕ ВКЛЮЧИ В СЛЕДВАЩОТО ИЗДАНИЕ НА СВЕТОВНИЯ СОЦИАЛЕН ФОРУМ“

Брой 2, Февруари 2011

- Какви са личните Ви впечатления от Световния социа­лен форум в Дакар? Приличаше ли по нещо обстановката там на обстановката в Европейския парламент?


- За пръв път участвам в Световния социален форум и съм много впечатлен от атмосферата. Бих го сравнил по-скоро с Организацията на обединените нации — в Дакар бяха представители на организации от цял свят, естествено със силен превес на тези от Африка. Самите дебати бяха много разнообразни и нямаха нищо общо с добре организираните, подредени и обезпечени с превод заседания на Европейския парламент. Поради някои неуредици се наложи да говорим в палатки, понякога без озвучаване и превод, но пък от друга страна това сякаш допринесе да се чуваме и разбираме по-добре, без посредничеството на техниката.


- Какво е мнението Ви за ефекта от провеждащите се вече 11 години световни социални форуми? Как влияят дискусиите там върху световния обществен напредък?


- Не бива да преувеличаваме ролята на Световния социален форум. Някои от редовните участници споделиха, че сякаш силата му е отслабнала, въпреки тежките последици от световната икономическа криза. Интересът на европейските медии също не беше висок, с изключение може би на френските, които имат традиционен интерес към Сенегал, а много допринесе и участието на председателката...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Коментари  

 
0 #2 ilmondo 2011-04-27 15:55
„ЩЕ ПРЕПОРЪЧАМ БСП ДА СЕ ВКЛЮЧИ В СЛЕДВАЩОТО ИЗДАНИЕ НА СВЕТОВНИЯ СОЦИАЛЕН ФОРУМ“ ... a pak az, Dipl.-Ing.Elmir Geeorgiev (Vienna) - aktivist na Avstriiskia Sozialen Forum (kato 4ast na Evropeiskia Sozialen Forum, kato 4ast na Svetovnia sozialen Forum) .. 6te prepora4am fal6ivoto BSP za se izmite !!
Цитиране
 
 
0 #1 Зоро 2011-03-14 11:43
Мноого късно си се сетил момко. Световния социален форум се провежда вече 10 години.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови