ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ (УПРАВЛЕНСКИ ПРОЕКТ)

Брой 4-5, Април-Май 2011

 Част А. Състояние

България навлезе в петата година от членството си в Европейския съюз, членство, което беше една от главните цели на трудния преход към пазарна икономика и демократично общество.

 За реализирането на тази цел немалко допринесе работата в страната и извън нея на воденото от БСП правителство. България стана пълноправен член, част от голямото европейско семейство. Българските граждани станаха граждани на ЕС и придобиха  възможността да пътуват свободно, да работят и да бъдат социално и здравно осигурени като граждани на ЕС. Наред с това обаче много от очакванията остават нереализирани. Една от големите цели на членството в ЕС и на прехода продължава да бъде повишаване на равнището и качеството на живот, на сигурността и демократичността в управлението и в ежедневния живот на българските граждани.

Сегашното управление на ГЕРБ ни отклонява от европей­ската перспектива на България за новото десетилетие. Пълната неспособност за налагащите се реформи лишава от всякаква реална стойност заявките на управляващите за перспективни програми за развитие, за национални цели в унисон с европейските. За първи път от началото на демократичните промени у нас дефицитите на демокрация заплашват смисъла на прехода.

1. Един от важните етапи в развитието на ЕС беше...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор