С дискусия на тема „Европейското развитие на България“ бе поставено началото на поредица от публични обсъждания по подготвяните управленски проекти на Българската социалистическа партия. Тези разработки БСП прави именно сега, водена от разбирането, че  европейските приоритети, управленските алтернативи, идеите за това как да се развива българската политика, не трябва да се обсъждат само месец преди избори, а да бъдат обект на дългосрочна дискусия.

Домакин на първата дискусия бе Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. В обсъжданията и занапред ще участ­ват представители на бизнеса, на синдикатите, на местната власт, на академичните среди, както и евродепутати.

 

 

ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ - ДИСКУСИЯ ПО УПРАВЛЕНСКИЯ ПРОЕКТ НА БСП - I част

Брой 4-5, Април-Май 2011

ИВАЙЛО КАЛФИН, член на Европейския парламент от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демо­кратите:  Участието на България в Европейския съюз би трябвало да бъде в центъра на вниманието ни. Като че ли динамиката на това участие напоследък доста намаля. Съсредоточаваме се главно във вътрешни теми, при това не толкова значими в стратегически план, а започнахме да губим визията и въобще дългосрочните цели на участието на България в ЕС и в промените, които стават в него. 

 Ако в групата на социалистите имаме някаква основна критика за процесите, които се случват в Европа, тя е, че тези процеси са изключително небалансирани. Залага се на целите на икономиката, които са изключително важни, но не могат да бъдат изпълнявани за сметка на социалните цели. А е изключително важно в която и да е политика, особено в свързаните с излизането от кризата, в центъра да се поставят заетостта, работните места, сближаването между регионите, солидарността. Тези принципи са били водещи дълги години и на тях до голяма степен се дължат досегашните успехи на Европейския съюз.

 В днешната среда все повече виждаме разликата между десни и леви решения на кризата. Те са свързани с това колко да са силни социалната и екологичната политика. Ние настояваме въпросите, свързани със социалната и екологичната политика, да бъдат в центъра на вниманието....


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор