ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ - ДИСКУСИЯ ПО УПРАВЛЕНСКИЯ ПРОЕКТ НА БСП - II част

Брой 4-5, Април-Май 2011

ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ - ДИСКУСИЯ ПО УПРАВЛЕНСКИЯ ПРОЕКТ НА БСП - I част

ИВАЙЛО КАЛФИН: Действително младежката политика, за която  има средства в Европейския бюджет, е много ограничена. Това, което може да се постигне, е евентуално неизползвани средства от други програми да  се прехвърлят  специално към младежки инициативи.

 Изключително важна обаче е Националната програма за финансиране на младежта. В момента само 4% от българските студенти участват в програма „Еразъм“ и програми за студентски обмен. Основната причина, поради която тези, които биха искали да участват, а не могат, е финансовата. Така че в европейските средства има някакво движение. За пръв път в Европейския парламент има една доста широка група по младежките въпроси, но това не може да замени националната политика.

 ЮЛИЯ СИМЕОНОВА, изпълнителен секретар на КНСБ:  Много съм впечатлена от това, което госпожа Юта Щаймрук сподели. Има идеи, като например тази за пълната заетост, които надхвърлят дори синдикалните искания.

 В Конфедерацията на независимите синдикати категорично подкрепяме цялата кампания, свързана с достойното заплащане. Равно, когато е упражнявано при едни и същи условия в една и съща страна.

 Миналата седмица Австрийският парламент прие закон против социалния...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор