Иво Атанасов
е роден е на 16 февруари 1953 г. в Кюстендил. По професия е журналист, но е завършил  икономика на промишлеността във ВИИ „Карл Маркс“. Член е на СБЖ на СБП. Автор на четири публицистични книги и на над две хиляди статии, автор на колонка в „Дума“. Женен, с един син.

Номинации
Иво Атанасов е предложен за президент от конференциите на БСП в пет столични района, между които централните „Оборище“ и „Възраждане“, от Варна, Пазарджик, Кюстендил, Рила, Долна Митрополия и другаде. Подкрепен е от младите социалисти в Благоевград и Кюстендил.
Инициативата за издигане на Иво Атанасов за държавен глава най-напред поеха потребители на интернет, които през август миналата година създадоха групата „Иво Атанасов – президент“. Тя достигна над 4000 участници, повечето от тях – млади хора, нечленуващи в политически партии.

„С ЦЯЛАТА СИ ДУША, А НЕ СЪС СВИТО СЪРЦЕ“

Брой 7, Юли 2011


Изказване на Иво Атанасов пред заседанието на НС на БСП на 16 юли 2011 г.

Имал съм възможност да публикувам позициите си за ролята на президентската институция и за начина, по който можем да спечелим вота за държавен глава, в съботната си колонка във вестник „Дума“. Допускам, че аудиторията, пред която съм застанал, следи левия вестник, включително и рубриката ми, която обикновено е най-четената за съответния брой. Ето защо ще си позволя сега да засегна само някои от въпросите, имащи принципно значение.

Държа да подчертая, че влизам в състезанието, за да отстоя достойнството на няколко хиляди души, повечето от които млади хора без партийни ангажименти, обединили се във Фейсбук-групата „Иво Атанасов — президент“. Това е първата по рода си група в социалната мрежа и най-многобройна от този тип. Нейната справедлива кауза е гражданите да бъдат чути още във фазата на номинациите, а не да се предрешава изборът им с налагането на кандидатури отгоре.

Благодарен съм и на онези партийни организации, които не са ме забравили. Цели шест години не бях на екрана. В последните две години като секретар на президента нямам право на публични изяви, а преди това, когато бях още в парламента, в продължение на четири години...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови