Пламен Лазаров е роден през 1958 година в София. Завършил е Университета за нацио­нално и световно стопанство. Заемал е различни мениджърски позиции в банковата сфера,  предимно в банки с чуждестранно участие. Владее английски, френски и руски език.

ДЕФИНИРАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ИДЕЯ

Брой 7, Юли 2011

Българското общество боледува и това е особено видно в предизборната ситуация в страната. В навечерието на президентски и местни избори започва дискусия какви качества трябва да има българският президент и какво трябва да върши. В същото време политическите партии крият от общественото мнение истинските си цели и кандидати, но не прекратяват подмолните политически демарши.

Приет е нов Изборен кодекс, но продължават диску­сиите относно прекия избор на районните кметове, принципа за уседналост и други принципни за демокрацията въпроси. Обществото поставя под съмнение принципността на вицепремиера и министър на вътрешните работи поради факта, че оглави предизборния щаб на управляващата партия. Не престава кадрилът на експертно ниво (заместник-министри, началници на агенции, съдии и прокурори), който разпалва съмненията за корупция и некомпетентност.

Очевидно е от официалните данни на социологическите агенции, че доверието на населението към държавните институции, политическите партии, бизнеса и структурите на гражданското общество стремително пада. Единственият извод, който може да се направи, е, че деструктивните тенденции и фрагментирането на българското общество са стигнали онзи предел, от който нататък не може да се говори за общество, а за съвкупност от индивиди. В такава ситуация политическите партии са безсилни да...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Коментари  

 
0 #1 муспи 2011-08-20 21:04
"...радвайте се когато видите всичко това, защото края е близо." Ние се радваме. Никага досега не се е смятало че богатството като главно зло, е станало емблема на ада. Днес вече то е външен белег на загинала душа. То е святия дух на ада, то ви зове успешно. Вашето падение свидетелства че има и обратна посока, - радваме се. Комунисти, - с какъв успех сте капиталисти! Радвате ни. Вие смятате че не сте цигани, турци и особено евреи. Днес вие с нокти и зъби се пласирате като евреи, с правата на циганите и турците. В Ложите ви поущтряват за това, и вие не само че не подозирате че ви мамят, но и ги надминавате с усърдието си да се пласирате, защото лъжата ви е вложена за истина, - ах, как ние се радваме! Че ние ви мразим със съвършенна умраза, не ваша, причинноследств ена, изгодна, нашата във вас предизвиква недоумение. Вие ни отвръщавате, гнусиме се, избягваме ви вместо да ви убиваме, както се прави на война. Вие се ужасявате че ви желаеме да се махнете, когато е така удобно да ви убиеме! Вие, бесове, знаете че истинското зло е когато ние се отдръпваме. Знаете, вложен ви е този ужас, че сте предвидени за варене в собствен сос. Жиди и жидовстващи, обърнете уродливото си внимание към странната прецизност с която си заемате мястото, трогателния ви стремеж за поляризация. Досега чак толкова не е било форсирано, -сякаш сте чули заповед: Евреи и комунисти, две крачки пред строя!
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови