Милен Гетов е български кинорежисьор. Роден e в Бяла Слатина през 1925 година. Завършил e журналистика и кинорежисура. Негови са  едни от най-популярните екранизации на романите на Богомил Райнов, сред които „Тайфуни с нежни имена“, „Умирай само в краен случай“,,„Един наивник на средна възраст“,,„Реквием за една мръсница“ и др.

ЖУРНАЛИСТИКA НА КРЪСТОПЪТ

Брой 7, Юли 2011


Горката „стара журналистика“! Тя остана само в спомените на съвременниците и трудовете на историците! Техническата революция непрекъснато сменяше „бельото“ £, докато най-после заедно с радиото и телевизията я направи... медия! След това цифровизацията отново смени „бельото“ на медиите и се появи властелинът Интернет! И той стана „дясната ръка“ на  глобализацията!

Защо с такъв страх и неувереност говорим за това състояние, търсено с векове от човечеството? Мечтата за свят без граници, за глобална икономика и глобален пазар, за глобален просперитет на човечеството. И осъществяването на тази мечта смятахме за закономерност.

Днес глобализацията-Европейски съюз е вече факт.

Изключително сложният и многостранен процес на глобализация обхваща всяка страна на човешкия живот. Високите технологии позволяват на хората да научават за събитията секунди след като са се случили или да присъстват виртуално на тяхното провеждане. Стига се до парадокса, че ако не се пише и показва дадено събитие, сякаш то не се е случило!

Характеризирането на медиите като четвъртата власт определя задължението им да бдят  над останалите три. Медиите имат трудната задача променяйки себе си, едновременно да променят и мисленето на хората, да правят достояние на всички новите идеи, да популяризират новите...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор