Александър Симов е роден през 1977 година. Завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил e като журналист във вестниците „Стандарт“, „Пловдивски труд“, „Земя“. От 2004 г. работи във вестник „Дума“.

***

Руслан Йорданов е журналист във вестник „Стандарт“. Пише по обществени, политически и религиозни теми. Носител на наградата „Черноризец Храбър“ за най-добър репортер за 2010 г.

БОГАТСТВОТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ

Брой 9-10, Септември-Октомври 2011

 

Водещ: Днес темата е за богатството на нашите политици. Поводът  е една статия на Иво Атанасов във в. „Дума“ (1) за богатството на кандидат-президента Плевнелиев, която Сашо повече защитава, а Руслан повече отрича. Първо, нека да изясним какво значи да си богат политик в България?

Александър Симов: Според мен тук не става въпрос да сложим някаква цифра — да кажем, под 3 млн. си ...

Водещ: Става дума за 12 млн. лева.

Александър Симов: Става дума за 12 млн. и тук не точно цифрата е важна, а — как да го наречем — идеологическият образ.

Водещ: Нека да го направим по европейски —  6 млн. евро.

Александър Симов: Добре, 6 млн. евро. Става въпрос за идеологическия образ, който партия ГЕРБ създава на своя кандидат — за образа на преуспелия  усмихнат бизнесмен. Който —  понеже е страхотен бизнесмен, с визия —  ще бъде и страхотен президент. Това е тезата, която аз лично оспорвам и от която тръгна целият спор. Всъщност спорът премина на съвсем друго ниво и стигна дотам как по принцип се трупа богатство в съвременната епоха и доколко богатите могат да бъдат представителни за добро управление. Дали един богат човек би бил добър управленец. И тъкмо тук се намеси Руслан.

Руслан Йорданов:  Всъщност това е един чисто приятелски спор между хора с леви убеждения....


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор