Максим Мизов е доцент, доктор на социологическите науки и доктор по философия, завършил философия с профил социология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи в областта на етиката, социо­логията, политологията и етнологията. Автор на 17 (3 в съавторство) монографии и книги, както и на повече от 200 научно-теоретически студии, брошури и статии. Завеждащ секция в Центъра за исторически и политологически изследвания към НС на БСП.

ГРЕХОВЕТЕ НА МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМА

Брой 2, Февруари 2012

Европа вече не е същата! И времето не е същото! Което означава, че самозваната ни политическа класа трябва спешно и правилно да се огледа, задълбочено да премисли и вярно осъзнае какви промени, процеси и тенденции и се случват днес в Западна Европа, която ни е стратегически исторически „компас“ за настоящото и бъдещото обществено-политическо, социално-икономическо и културно-цивилизационно развитие.

От месеци, след като от най-високите и внушителните „катедрали“ на съвременната политическа и идеологическа власт категорично и гръмко се оповести провалът на мултикултурализма, благосклонността, упованията и надеждите към последния вече изумително бързо пресъхват, дори сякаш започват стремглаво, пагубно да се изпаряват. Вече не се чуват възторжените възгласи за историческата неотвратимост, перспективност и величие, нито химни в чест или прослава на всемогъщия мултикултурален етос. Сега оттам отекват прекалено много траурни звуци, а навред се носи покъртителният реквием за историческото присъствие и обречената роля на този политически, идеологически и социокултурен феномен. Не е нужно да споменаваме безкомпромисно категоричните изявления на Ангела Меркел и Никола Саркози, на Силвио Берлускони и Дж. Камерън, а и на други вип-персони от първите редици на политическата власт, за да се убедим в изключителната важност и значимост...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор