Патрик Льо Ярик е френски журналист и политик, директор на вестник „Юманите“, евродепутат. Книгата му „ДРАКУЛА СРЕЩУ НАРОДИТЕ. Големият трансатлантически пазар“  за първи път предлага на обществеността текста, по който от 6 юли 2013 г. Европейската комисия преговаря тайно с правителството на САЩ за създаване на „трансатлантически единен пазар“.

 


 
За заглавието на книгата си авторът Патрик Льо Ярик е използвал понятието Dracula Strategy, чийто автор е експертката по въпросите на търговията Лори Уолък от американската организация за защита правата на потребителите Public Citizen.
 
Така тя нарича проекта за Многостранно споразумение за инвестициите, по който страните членки на ОИСР (Организацията за икономическо сътрудничество и развитие) преговарят през 1995-1998 и срещу който е организирана голяма протестна кампания.
 
Уолък е твърдо убедена, че както светлината е пагубна за Дракула, така и осветяването – сиреч разкриването на съдържанието и на последиците от споразумението – неминуемо означава неговият край.
 
 

 

ДРАКУЛА СРЕЩУ НАРОДИТЕ. ГОЛЕМИЯТ ТРАНСАТЛАНТИЧЕСКИ ПАЗАР

Брой 3, Март 2014

 

Европейската комисия и правителствата крият този текст от обществото. В книгата съдържанието му е разшифровано и разнищено, за да се разберат по-добре целите му.

Как се появи проектът?

Кой го задвижва?

На кого служи?

В тази книга, в която твърденията са подкрепени с цитати, Патрик Льо Ярик показва как европейските и американските ръководители се опитват да въведат една система, пагубна за демокрацията, за суверенитета на народите, за правото на качествени храни, здравеопазване, съхранена околна среда и заетост. Дракула се надига срещу народите.

 

 

 

ТЕКСТ НА МАНДАТА

ЗА ПРЕГОВОРИ
(ЕКСКЛУЗИВНО)

 

ограничен достъп - ЕС

 

 Този документ съдържа информация с ограничено разпространение в ЕС, неразрешеното му разгласяване може да навреди на интересите на Европейския съюз, на една или повече от неговите държави членки.

   

Мандатът за преговори, който си дадоха министрите на външните работи и на търговията...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор