Милена Милошева е магистър по история в направление „Кризи, конфликти и дипломация в световната политика XVII – XX век“ от СУ„Св. Климент Охридски“. Завършила е бакалавърска степен, специално ст „Етнология“ в същия университет. Интересите ѝ са в областта на историята, етнографията, културата и традициите на България, Балканския полуостров и Европа. Пише статии и по проблеми на международната политика. Член е на Академично етноложко сдружение към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и на Младежкия клуб на Национално движение „Русофили“.

МЪЛЧИ, ЕВРОПА. ТИ И БЕЗ ТОВА ОТДАВНА НЯМА КАКВО ДА КАЖЕШ

Брой 4, Април 2014

 

46 души загинаха на 2 май в Одеса, над 200 са ранени... Боевете в Славянск се ожесточават, има загинали и ранени. Градът е обкръжен от украинската армия. Ракетни установки са разположени и около Славянск, и около Краматорск. Украинци избиват украинци. Армията на Украйна срещу собствения си народ.

Къде си, Европа?

Когато „Беркут“ изтласкваха протестиращите от Майдана, беше антидемократично, беше нарушаване правата на протест, беше посегателство срещу европейските ценности. Когато „мирните“ протестиращи хвърляха павета срещу институциите и силите на реда в Киев, бяха борци за демокрация. Сега какво е? Когато 46 души изгоряха, а опитващите да избягат от жестоките пламъци бяха ритани и разстрелвани? Когато лекарите не бяха допуснати до ранените в ада в Одеса, а те са повече от 200? Когато момичета на по 18 - 20 години приготвяха коктейли „Молотов“ с усмивка, като за парти, отидоха да подпалят несъгласните с тях?

Какво е това, госпожи и господа, правозащитници, радетели на демокрацията, защитници на свободата на словото и свободния избор?

ЕС говори за санкции. Нови санкции срещу Русия. Основаният върху идеята за свобода и мир Европейски съюз замълча за случилото се в Одеса и се приготви единствено да въведе нови санкции срещу Руската федерация. Естествено, когато му кажат. Плахата позиция,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови