Христо Проданов е роден през 1981 г. в София. Завършва „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, след което прави докторат по „Политически комуникации“. Има десетки научни публикации за влиянието на информационните технологии върху политиката и обществото. През 2010 г. излиза първият му цялостно разработен научен труд под заглавие „Дигиталната политика“. В момента е асистент по „История на политическите идеи“, „Политология“ и „Публична власт“ в УНСС.

ПОЛИТИЧЕСКАТА СИТУАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2013 И 2014

Брой 5-6, Май-Юни 2014

 

Повечето наблюдатели смятат, че 2013 г. е повратна точка в развитието на обществено-политическата система в България и един ден ще присъства в учебниците по история като едно от най-важните събития след промените през 1989 г. Всъщност тя е третата повратна точка, свързана с големи надежди и очаквания, но както често се случва в историята, големите очаквания вероятно ще бъдат свързани с големи разочарования. 2013 г. е продукт на един 24-годишен преход към капитализъм и либерална демокрация, който не донесе нищо от това, което първоначално обещаваше.

А. Управлението на ГЕРБ
като фактор за събитията от 2013 г.

Фактор за процесите, които се развиха през 2013 г., несъмнено са всички правителства, управлявали страната след 1989 г. и последвалите от това декласация и маргинализация на населението, бедност и корупция. Факт е, че в много отношения не само не посрещнахме „светлото“ капиталистическо и либерално-демократично бъдеще, което ни се обещаваше в началото на 90-те години на миналия век, а напротив, бъдещето на цели поколения беше отнето и всяка перспектива загубена.

Сменихме единия „Голям брат“ с друг „Голям брат“. Срещу това не получихме почти нищо, но се видяхме принудени да закрием 4 блока от атомната си електроцентрала, загубихме немалка част...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови