Радко Ханджиев e роден през 1944 г. Завършил е СУ „Св.Климент Охридски“. Доктор по история. Владее английски, руски и френски, ползва унгарски език. През 2000 г. става учредител на Асоциация на данъкоплатците в България. Освен  в българския печат, има публикации и в будапещенските Nepszabadsag, The Budapest Sun и английското списание British Medical Journal.

СЪДБАТА НА СВЕТА СЕ РЕШАВА ТАЗИ ЗИМА - втора част

Брой 12, Декември 2014

Продължение от миналия брой

  

 

Евроатлантически ценности
или цивилизационен разлом

Медийният поток всекидневно ни напомня да съблюдаваме европейско поведение“, уверява ни колко горди трябва да бъдем, че вече споделяме общите евроатлантически ценности“. Очевидно се има предвид някакво конкретно поведение, конкретни идеали и ценности, които ЕС и НАТО отстояват и защитават; които са различни и по-висши от идеалите и ценностите на народите на други държави, невключени в тези организации; и които ние, българите, споделяме едва след присъединяването ни към НАТО и Европейския съюз. Не си спомням обаче някой от родните политици или медийни модератори да е дефинирал какво точно представлява европейското поведение“, да е изброил кои точно са евроатлантическите ценности“.

В речника на българския книжовен език съдържанието на понятието ценност“ означава стойност, значимост, ценен предмет, материална или духовна придобивка. Същото тълкуване намираме в почти всички чуждестранни речници или справочни издания. Ценността, следователно, трябва да може да се възприема сетивно или да се въплъти в...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови