ДОКУМЕНТИ, ПРИЕТИ ОТ 49-ИЯ КОНГРЕС НА БСП (7-8 МАЙ 2016)

НАЦИОНАЛНО СЪГЛАСИЕ ЗА СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА! - Етапен доклад на комисия на Националния съвет на БСП

Брой 1-2, Юни-Юли 2016


Национално съгласие за социална държава! България и БСП – състояние и перспективи за развитие
Етапен доклад на комисия на НС на БСП

В нашата декларация по повод 125-годишнината на партията заявяваме, че продължаваме като съвременници на бъдещето. Но за да сме достоверни, сега сме длъжни първо да отговорим какво стана през последните 25 години с България и с БСП, както и какви са перспективите за развитието и на страната, и на партията днес.
* * *

През 80-те години на миналия век реалностите в глобализиращия се свят се промениха много, като страните на държавния социализъм изпаднаха във все по-дълбока криза на системата. В оценката на периода 1944 – 1989 година са еднакво исторически недостоверни и обществено вредни както тоталното очерняне и отрицание, така и заобикалянето на принципните пороци на системата на авторитарния социализъм и на допуснатите грешки и извращения.

Построеното при социализма и днес е внушително свидетелство за неговата градивна сила. Същевременно в основата на провала на авторитарния социализъм стоят принципни слабости на създадената политическа и икономическа система за реализиране на социализма, а също така неговото вкостеняване, липсата на развитие съобразно новите условия и предизвикателства.

Страните от Източна Европа,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор