Мехди Хасан (1979) е британски политически журналист, телевизионен оператор и автор. Бил е политически редактор на британската версия на The Huffington Post. През 2015 г. се мести във Вашингтон, за да продължи като водещ на UpFront – седмично предаване за дебати и анализ на телевизия Al Jazeera English.

ЧОМСКИ ЗА СВЕТА ПРИ ТРЪМП

Брой 5-6, Ноември-Декември 2016

В специално интервю за  предаването UpFront на телевизия
Al Jazeera  English именитият американски учен и интелектуалец Ноам Чомски обсъжда с Мехди Хасан предполагаемите последици от президентството на Доналд Тръмп както за вътрешните, така и по отношение на глобалните проблеми.

 

– Г-н Ноам Чомски, благодаря Ви, че се съгласихте на това интервю за UpFront. През живота си сте бил свидетел на управлението на петнадесет президенти в САЩ и в този ред на мисли смятате ли, че шестнадесетият президент, в лицето на Доналд Тръмп, е най-изненадващият или дори най-странният избор, който американският народ можеше да направи?

– Със сигурност той е извън политическия спектър. Никога не се е случвало „нещо“ като него.

– Какво по-точно имате предвид под „нещо като него“?

– Няма никакъв опит в каквато и да е политическа дейност. Не е заемал публична длъжност, не са известни негови позиции по политически въпроси, нито е проявявал интерес към някаква позиция. На практика той е шоумен.

– Някои хора са обезпокоени, че той е не просто шоумен, а опасен човек. Съществува мнение, че ...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор