ПРОГРЕСИВНИЯТ ФОРУМ – ЕДНА ЗАЯВКА ЗА ЛЯВО ОБЕДИНЕНИЕ

Брой 3-4, юни-юли 2017

Прогресивният форум е пространство за диалог и дебати, създадено (първоначално под названието „Левият форум“) от над 60 евродепутати от различни политически групи в Европейския парламент, споделящи необходимостта от солидарност, демокрация, социална справедливост и устойчивост в обществото. 

 Инициа­тивата стартира на 25 ноември 2015 година. В основата ѝ лежи разбирането, че независимо от различната си партийна принадлежност и различните гледища по отделни въпроси, депутатите могат да дискутират с взаимно уважение и доверие и в резултат да възникнат общи политически начинания и действия.

Водещото разбиране за целта на форума е, че Европейският съюз не трябва да бъде проект на икономическия и политическия елит, той трябва да бъде проект на европейските граждани. Затова е важно работата в Европейския парламент да се свърже с европейските граждани като принос към създаването на социално движение за нова Европа.

На учредителната сбирка беше съгласувана поредица от работни срещи по възловите теми от Европейския дневен ред – споразуменията за свободна...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор