Из „НАСТЪПЛЕНИЕТО НА ФАШИЗМА И ЗАДАЧИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ В БОРБАТА ЗА ЕДИНСТВОТО НА РАБОТНИЧЕСКАТА КЛАСА ПРОТИВ ФАШИЗМА” - Доклад пред VII Световен конгрес на Комунистическия интернационал

Брой 3-4, юни-юли 2017

 

Класовият характер на фашизма

 

Фашизмът на власт, другари, както правилно го характеризира XIII пленум на Изпълкома на Комунистическия интернационал, е открита терористическа диктатура на най-реакционните, най-шовинистическите и най-империалистически елементи на финансовия капитал.

 Най-реакционната разновидност на фашизма – това е фашизмът от германски тип.  Той нагло нарича себе си националсоциализъм, макар че няма нищо общо със социализма.  Германският фашизъм – това не е само буржоазен национализъм, това е зверски шовинизъм. Това е правителствена система на политически бандитизъм, система на провокации и изтезания спрямо работническата класа и революционните елементи от селяните, дребната буржоазия и интелигенцията. Това е средновековно варварство и зверство. Това е необуздана агресия спрямо другите народи и страни.

 Германският...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови