В ЗАЩИТА НА ПИРИН

Брой 1-2, януари-февруари 2018

Решение за промени в плана за управление на Национален парк „Пирин“, скандално прокарано на последното правителствено заседание за 2017 г., отприщи вълна от обществено недоволство в цялата страна, а и в чужбина. На практика то позволява дейности, забранени от Закона за защитените територии.

Според екоактивистите, внушението, че протестите са срещу втори лифт на Банско, е груба манипулация и опит да се отклони общественото внимание от факта, че правителството на практика дава зелена светлина за изсичане на вековни гори и мащабно строителство в Пирин.

Призовавани да си мълчат, наричани платени, след това вплитани в конспирации, обвинявани, че не знаят за какво протестират, а каузата им – системно принизявана, – това за съжаление е налаганото в повечето медии отношение към протестиращите.

Междувременно германският евродепутат Франческа Kелер, която е съпредседател на групата на Зелените и Европейски свободен алианс в Европейския парламент и пристигна у нас, за да подкрепи природозащитниците, срещна грубо и недопустимо отношение от вицепремиера на България Валери Симеонов.Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови