От началото на тази година бившият президент на Еквадор и виден представител на „лявата вълна“ в Латинска Америка Рафаел Кореа води по испаноезичния канал на телевизия RT свое седмично авторско предаване, наречено „Разговаряйки с Кореа“. В него той кани бивши президенти, политици и интелектуалци главно от Латинска Америка, но също и от Европа и САЩ, не точно за да ги интервюира, а по-скоро именно за да води с тях разговори за важни събития и процеси, маркиращи развитието на света. Досега сред гостите му са били Ноам Чомски (САЩ), Пабло Иглесиас (Испания), Инасио Лула да Силва (Бразилия), Балтасар Гарсон (Испания), Кристина Фернандес (Аржентина), Хосе Мухика (Уругвай), Ернесто Сампер (Колумбия).

Предлагаме тук разговора му с неговата гостенка в последното издание на предаването – бившата президентка на Бразилия Дилма Русеф.

ДИЛМА РУСЕФ И РАФАЕЛ КОРЕА С ОТКРОВЕНА РАВНОСМЕТКА ЗА „ЛЯВАТА ВЪЛНА”

Брой 3-4, март-април 2018

Защо онези 38 милиона бразилци, които бяха изведени от бедността при правителствата на Лула и Дилма, не излязоха да ги защитят? Защото приписват постигнатото първо на бог, на себе си, на семействата си и чак накрая на правителствените социални политики. За този и други парадокси и процеси обменят мнения експрезидентката на Бразилия и бившият държавен глава на Еквадор.

 

 

Рафаел Кореа: Почетната гостенката на „Разговаряйки с Кореа“ не се нуждае от представяне, но ми позволете да ви припомня онова, което представлява Дилма Русеф за Латинска Америка и за целия свят. От 2010 до 2016 г. тя бе президент на Федерална република Бразилия, първата жена в историята начело на латиноамериканския гигант. Тя наследи друг голям бразилски, латиноамерикански и световен президент – Лула да Силва, който ръководеше тази страна от 2002 до 2010 г. И двамата са от Работническата партия. Те постигнаха изключителни успехи на икономическо, политическо и най-вече социално ниво. Дилма от много млада е била отдадена на социалните каузи, включително рискувайки живота си. Още 23-годишна...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор