Георги Пирински е главен редактор на сп. "Ново време"

Решаващата задача сега е да се спечелят предстоящите евроизбори

Брой 2, Февруари 2019

Драги читателю,

     
Ето че задаващите се избори за Европейския парламент в края на май събраха като във фокус всички натрупали се в обществото дълбоки проблеми и противоречия. Ярък израз на този „епицентър“ на противоборствата стана острата парламентарна криза, предизвикана от ГЕРБ с безпардонното натрапване на промени в изборното законодателство, при това в резултат на цинична задкулисна договорка с ДПС – фрапантна проява на диктата на паралелната държава!
 
Напускайки парламента, пред БСП възниква задачата да стане убедителен носител на качествено друг модел на управление и развитие на страната – такъв, който да възроди именно парламентаризма и парламентарното управление на републиката така, както повелява Конституцията на България. По същество, да предложи нов обществен договор не за подмяна на основния закон на страната, а тъкмо напротив – за неговото утвърждаване като незаменимата основа за преодоляване на тежките разломи в съвременното българско общество.
На този изпит на историческия момент партията се явява със значителна подготовка – и с разработени управленски политики, и с послание към гражданите за еднопосочни...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор