Крум Зарков е зам.-председател на парламентарната група БСП за България в 44-ото Народно събрание. Завършил е международно публично право и право на международните организации в Университета Париж 1 „Пантеон-Сорбона“. Член на Изпълнителното бюро на НС на БСП и на редколегията на сп. „Ново време“.

„ТАКА ИСКАТ ОТ БРЮКСЕЛ”, или как 44-ото Народно събрание (не) разбира европейските изисквания

Брой 2, Февруари 2019

 Няма по-голям удар по доверието в Европейския съюз от това да оправдаваш с него собствената си некадърност или непочтеност. И не Европа е виновна, че у нас броят на законите расте ведно с чувството за беззаконие.  

 


 Свикнахме сякаш в парламентарната ни репуб­лика Народното събрание (1) да е институция­та с най-ниска степен на доверие. 44-ият парламент не само че не променя това, а е напът да затвърди тази пагубна за конституционното устройство на държавата представа у българските граждани (2).

Обясненията са до болка познати. Вместо място за дебат – арена на скандали; вместо орган за решения – изпълнител на чужда воля; вместо представителен форум – средище на посредствеността; вместо защитник на обществения – проводник на частни интереси. Тези разбирания са масово споделяни сред хората и надали някой може да каже, че са напълно лишени от основания. Но не са достатъчни, за да се изяснят причините за

<< Обратно в броя >>

Добави коментар


Защитен код
Обнови