Яница Станчева е родена през 1977 г. Завършила е Нов български университет със специалност „Реклама и маркетинг“. Дълги години издава и менажира регионалния седмичен вестник „Долина“ в Казанлък.

                             

(НЕ)ПРЕХОДЪТ

Брой 8-9-10, август-октомври 2019

 Преходът смаза интелектуалците и даде път на посредствеността. Парите заместиха прогреса! И настана безпътица…макар и да можеш да пътуваш свободно по света. Няма нищо по-лошо от душевната безпътица


 

Когато напишеш в търсачката думата „преход“, в речника на българските думи излиза значението ѝ като преминаване от едно състояние в друго, а нейните синоними са: етап, момент, период.

И така, вече 30 години българският народ преживява своя Преход. Да, преживява, защото в този период едни преяждат с власт и от другари се превърнаха в господари, а останалите са си пак там… на ръба на своето оцеляване.

Бях на 11-12 години, когато България закрачи с напудрен нос, гордо из своя „уж“ така жадуван преход – от комунизъм и планова икономика към демокрация и пазарна икономика. До онова време, което днес се опитват да опишат, че е по-лошо и от петвековното турско робство, все пак успях да се докосна. И до днес кътам спомени – не само в сърцето, но и в гардероба....


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор