Георги Пирински е главен редактор на сп.„Ново време“.  и доскорошен депутат в Европейския парламент. Бил е народен представител от БСП от 1990 до 2009 г., заместник-председател на БСП (1990-1996), министър на външните работи на България (1995-1996), председател на 40-ото Народно събрание (2005-2009). 

 

ПОКАНА ЗА ДИСКУСИЯ

Брой 8-9-10, август-октомври 2019

 Драги читателю,

С този брой на нашето списание отправяме покана за дискусия както за станалото през трите десетилетия след Десети ноември, така и за пътя ни напред. Всъщност въпросът е един   способни ли сме да споделим общ наратив за миналото, за състоянието си днес и за желаното бъдеще, който да ни дава сила като общество да се развиваме по стандартите на доброто, на човечното и справедливото?

Но днес сме предизвикани да осмисляме този съдбовен въпрос в контекста на извънредно динамична материална и интелектуална среда, на глобални процеси, които ежедневно трансформират как живеем и мислим.  Затова сме се опитали да предложим поредица от материали, които очертават някои от определящите моментни и по-дългосрочни прояви на тези фундаментални промени.

Изправени сме пред незаобиколимото предизвикателство да си отговорим възможно ли е в днешната тотално контролирана среда да  сме не обекти, а субекти на процесите, определящи публичната среда на живота ни, как ние, гражданите, да формираме общество, в което...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор