Уляна Пачева е дългогодишен сътрудник на НС на БСП, експерт по културна и просветна политика и политика в областта на науката.

 

КАК СЕ ГУБИ ДОВЕРИЕ

Брой 3-4, март-април 2021

 Резултатите от преминалите парламентарни избори изискват пълен и професионален анализ. Аз споделям само мнение, само щрихи към анализа.

Резултатите от парламентарните избори обобщено: нито една партия не победи истински, но беше направена стъпка към отстраняването на Б. Борисов и на ПП ГЕРБ от властта. Единствената победена партия от парламентарно представените се оказа БСП.

Не мисля, че като цяло този резултат е изненадващ. Изненада за част от обществото бе най-вече тежката загуба (според немалко хора ‒ разгромът) на БСП. Решението на 50-ия конгрес на партията и заявката на новото ръководство се оказаха неизпълнени. В парламента левицата е без необходимото представителство.

Как се пропилява доверие?

Всички, които милеят за БСП и споделят нейната обществена отговорност, знаят, че отливът на доверие започна далеч преди изборите ‒ знаци за това бяха резултатите от редовните и частичните кметски избори. Заедно с това, обаче, хора, които не са членове на БСП, но са граждански активни и отговорни, твърдят, че сред колебаещите се избиратели процесът се е засилил след вътрешните избори за председател на...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови