Маруся Любчева е инженер-химик, професор в Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Била е общински съветник и зам.-кмет на община Бургас, народен представител от БСП в 40-ото Народно събрание и член на Европейския парламент от 2007 до 2009 и от 2013 до 2014 г. Член на БСП.

 

ПОБЕЖДАВАШ – ОСТАВАШ В ИГРАТА! ГУБИШ – ОТТЕГЛЯШ СЕ ОТ ИГРАТА!

Брой 3-4, март-април 2021

 След избори винаги е по-трудно. Ходовете са много по-малко и не приличат на дискусионните разходки из темите на обществото, както преди изборите. Писали, говорили, обещавали... всичко свършва в часа на изборния резултат, за който се работи непрекъснато. Тогава започват оправданията и новите обещания, които изграждат новия имидж на неуспелите и успелите.

Понякога се чувствам гневна, понякога тъжна, често търся оптимизъм и си казвам: от днес нататък нещата в Партията ще тръгнат по-добре, друг път не виждам причина да съм оптимист... Но винаги съм мислела, че проблемите на една партия се решават вътре в нейните структури. Повече от очевидно е обаче, че днес нещата не могат да се задържат в Партията, защото поредните избори взривиха ситуацията. Не правя политически анализ, само разсъждавам на глас като човек, на който тази Партия му е скъпа по много причини. Знайно е, че няма как непрекъснато да си победител. Но е знайно също, че няма как непрекъснато да се оправдаваш за загубите. Побеждаваш – оставаш в играта, няма значение с колко си победил и дали това всъщност е истинска победа. Губиш – оттегляш се от играта, няма значение на кого конкретно или персонално отдаваш загубата.

В Избори 2021 има всякакви участници – победители,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор