Антон Кутев е изкуствовед и икономист, член на НС на БСП, народен представител от ПГ „БСП за България“ до 2021 г. Текстът е подготвен въз основа на изказването му на заседанието на НС на БСП на 17 април 2021 г. 

ВСИЧКИ НИЕ НОСИМ ОТГОВОРНОСТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ПАРТИЯТА

Брой 3-4, март-април 2021

 Първото изречение в доклада за изборите беше, че сме направили добра и позитивна кампания. Лично аз не смятам, че беше добра. Че беше позитивна, може би е вярно, но не беше добра. Аз мисля, че това беше една от най-слабите кампании, които сме правили, поне така изглеждаше в публичното пространство и такова е впечатлението у много хора, с които съм говорил. Разбирам, че за това има основание – COVID-19 и изменените обстоятелства, но в същото време други партии не се спънаха в COVID-19, а напротив – вдигнаха с 50% резултата си, а ние го свалихме с 40%.

Пак се връщам към тезата, че това е исторически спад на БСП, който от 80 години насам не се е случвал, дори на под половин милион избиратели, някъде отпреди Втората световна война датира подобен резултат. Исторически спад, което се нарича провал, но пак казвам, това не е обикновен провал, това е изключителен провал. Това е моята оценка, може да не съм прав. Вашата оценка, другарко Нинова, е, че има причини за загубата. Те се различават очевидно. Причините за загубата според Вас се коренят в COVID-19, в купуването на гласове, в „Има такъв народ“ и Мая Манолова, във вътрешнопартийната опозиция, която умишлено е саботирала, в някакви нахалници, които са играли за преференции вътре в партията, в протестите,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор