Завършил е технология на машиностроенето и металите във ВИММЕСС – Русе. Научната му работа е в областта на пластичната обработка на металите. През 1983 г. специализира „Инженерно-стойностен анализ“ в гр. Гданск – Полша, в която област работи в България и бившия СССР до 1990 г. Народен представител в 7 ВНС и 38 ОНС. Председател на Комисията за защита на конкуренцията от юли 1991 г. до декември 1997 г.

В ПОЛИТИКАТА ПЪТИЩА МНОГО. ВАЖНОТО Е ДА СЕ ИЗБЕРЕ НАЙ-ДОБРИЯТ

Брой 9 Септември 2002г.

В последните години на отминалия век започна преходът от индустриално към информационно общество, с което се постави и дилемата за ценностната система на неговата реализация. Дали това ще бъде ценностната система на капитализма, който, реформирайки се, ще излезе от черупката на своя пазарно-доктринерски характер и ще премине в един качествено по-висш стадий, какъвто е „организирания капитализъм“ предлаган от Рудолф Хилфердинг, или ще бъде на „Социализмът на 21 век“, освободена от догмите на „революционното левичарство“ и превърнала се в надежда и бъдеще.

Теоретиците на капитализма предлагат „организирания капитализъм“, изграждан върху една непрекъснато концентрираща се и централизирана производствена система, при която частните предприемачи са изместени от кастата на мениджърите-технократи. Капитализъм, отворен за критериите на рационалността, получавани чрез едно цялостно управление на обществото, позволяващо съвместяването на модернизацията на икономиката със социалната справедливост. В практически план, тази симбиоза трябва да формира държавното управление, което да създаде „информационното общество“. Ценностна система изградена върху следните критерии:
Глобализацията, като средство за трансгранично движение на капитали.

Познанието, което поставя на първо място информацията, с...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови