Арон Абрамович е завършил  Инженерно-строителния институт в София. Работил е в строителството и проектирането. Занимавал се е предимно с въпроси от методологически характер. Автор е на книгата „Скици из битието на Кобургготите“.
Тази статия е последната публикация на Арон Абрамович. На 17 март 2002 г. той си отиде от този свят.

БУМЕРАНГЪТ НА ЗЛОТО ЛИ?

Брой 3 Март 2002г.

Ако нормален човек попадне директно на книга от рода на тази на Волен Сидеров „Бумерангът на злото“, не може да не му мине през главата, че тя е писана или от шизофреник, или от отявлен националсоциалист, антисемит, с отчайваща нетърпимост към която и да е религия, в т.ч. и към всяка разновидност на християнската, освен към православната. (Впрочем авторът на този материал не е и не може да е против православната църква, а отчита и нейната огромна роля в историята на България, нейното изключително човешко и твърдо отношение към оцеляването на българските евреи през Втората световна война).

Когато обаче книга като „Бумерангът на злото“ е активно рекламирана от вестник като „Монитор“, включително и с отпечатването на обширни откъси от нея в много броеве, би могло да се отхвърли тезата за шизофренизъм и да се дойде до заключение, че са налице кръгове, които имат интерес да насаждат национализъм в най-злостен вид, както и антисемитизъм от рода, пропагандиран от Хитлер в неговата книга „Моята борба“ и проведен на практика в най-уродливи и жестоки форми през време на Втората световна война, да разпалват религиозна нетърпимост и омраза.
Книгата блика от антисемитизъм и омраза. В нея няма и една дума за осъждане на Холокоста, за осъждане на Хитлер и хората от неговата клика за извършените от тях престъпления. Напротив, има стремеж...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор