Христо Христов е роден на 3 август 1956 година в град Елхово. Завършил е специалността „Българска филология“ при СУ „Климент Охридски“, работил е последователно във вестниците „Марица – изток“, „Септември“, „Днес“, „Домино“, „Континент“, „Стандарт“, Радио „FM+“ – Стара Загора, „Земя“ и „Република“. Сега е кореспондент на в. „Дума“ за Старозагорска и Хасковска област. Автор е на документално-публицистичната книга „Стъпала към хоризонта“, посветена на енергийно-промишления комплекс „Марица – изток“. Член е на СБЖ.

БЪЛГАРИЯ НА КРЪСТОПЪТ МЕЖДУ КИСЕЛОТО МЛЯКО И ДОСИЕТАТА

Брой 2 Февруари 2002г.

Киселото мляко е изконен български продукт и продажбите на негови подобия, сътворени в незнайни чужбински мандри да се счита за грубо посегателство на търговската марка, настояха родните представители в Световната търговска организация в самия край на януари. Дали ги чуха е друг въпрос, хубавото е, че най-после сме се усетили как някой хитрец прави с чужда пита... майчин помен. Де да бяхме се усетили и за още някои други нещица, та да не седим сега в неудобната поза хем да шетаме според изискванията на НАТО и ЕС, хем да не сме нито вътре, нито отвънка. Но до ще време и за това да дойде ред.

А сега, в самия край на февруари иде реч за пак пламналата битка: да ги има или да ги няма комисарите на Методи Андреев, които срещу скромната сума от милион и отгоре годишно имат за задачка да ни осветлят по въпроса „що е това доносник (ченге) и има ли място той в постсоциалистическа (комунистическа) България?“
Че е имало доносници – имало е, но дали в един и същ казан трябва да набъркаме оня, що е клепал съседа си за неформална връзка с колежка и оня, дето с риск за живота си е бранил интересите на България (не на БКП!) – по отговора на въпроса е налице пълно разминаване между феновете на лицето Андреев и онези, за които истината за драмите отпреди 12 години не им пълни канчето с топла супа.
Да забравим миналото и да гледаме в бъдещето, призовават едните...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор