Завършил е технология на машиностроенето и металите във ВИММЕСС Русе. Научната му работа е в областта на пластичната обработка на металите. През 1983 г. специализира Инженерно-стойностен анализ в гр. Гданск - Полша, в която област работи в България и бившия СССР до 1990 г. Народен представител в 7 ВНС и 38 ОНС. Председател на Комисията за защита на конкуренцията от юли 1991 г. до декември 1997 г.

СТРАТЕГИЧЕСКАТА ОРИЕНТАЦИЯ И ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА БСП

Брой 1 Януари 2003г.

Обсъждането на стратегията на БСП, с която да се извърши очакваната от много българи положителна промяна, в състоянието на държавата и обществото ни, трябва да изключва възможността, направените изводи и предложения да са плод на волунтаризъм. Затова в моите съждения, аз изхождам от научната позиция, че политическата партия е социална система, подчинена на обективните критерии на кибернетиката. Такъв подход позволява на една партия, чрез целенасочено управление, да постигне цели, които си е поставила предварително. А алгоритъмът за управление на всяка система, в т.ч. и на БСП се състои от : ситуационен анализ; цели, които трябва да се постигнат; функционален модел за постигане на целите, структура на функционалния модел; необходим ресурс и не на последно място ценностна система, т.е. принципи, правила и норми, които ръководят дейността на системата.

Приемайки БСП за социална система, ще разгледаме всеки елемент от алгоритъма за нейното управление, не от позицията каква е днес БСП, а каква трябва да бъде. Но състоянието на държавата, на обществото и на БСП, ни задължава да поставим в началото един важен акцент. Анализа и изводите си ще концентрираме само върху Българската социалистическа партия, без да я съпоставяме с другите социалистически партии, защото днес въпроса за допустимостта и границите на прилагане на чужд опит, в дейността на държавата...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови