Завършил е технология на машиностроенето и металите във ВИММЕСС Русе. Научната му работа е в областта на пластичната обработка на металите. През 1983 г. специализира Инженерно-стойностен анализ в гр. Гданск - Полша, в която област работи в България и бившия СССР до 1990 г. Народен представител в 7 ВНС и 38 ОНС. Председател на Комисията за защита на конкуренцията от юли 1991 г. до декември 1997 г.

УПАДЪКЪТ В ДЪРЖАВАТА И ОБЩЕСТВОТО ПРЕДИЗВИКВА УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЕМОКРАТИЧНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ

Брой 7-8 Юли/Август 2003г.

”Великите дела искат решителни действия, защото често обществото става жертва не толкова на измамници, колкото на своето безотговорно лекомислие”.
Днешната външна среда за държавното управление е глобализацията

Глобализацията на световната икономика не е самоцелен процес или продукт на субективна позиция. Този процес произтече от въздействието на иновацията върху производствените сили. С други думи, глобализацията е продукт на голямата наситеност на науката в технологиите на съвременното производство, с което то се превърна в масово и ефективно. На масовото производство са необходими голям географски пазар, големи количества суровини, бърза реализация на готовата продукция и продължителен производствен цикъл. Тези изисквания, принудиха ръководствата на големите производствени компании да търсят съответните решения от правителствата си с политически средства. Но присъщият за капитализма стремеж да се получава максимална печалба, при това без да се подбират средствата за това придобиване, превърна глобализацията в един користен процес за подчиняване интересите на едни държави, на интересите на други.

Администрацията на САЩ отиде още по-далеч. Стремейки се да установи еднополюсен политически модел в света, тя вече иска да подчини интересите на целия свят на собствените си интереси. Характерен пример за този...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови