Роден е на 3 август 1956 година в град Елхово.
Завършил е специалността “Българска филология” в СУ “Св. Климент Охридски”, работил е последователно във вестниците “Марица-изток”, “Септември”, “Днес”, “Домино”, “Континент”, “Стандарт”, Радио “FM+” - Стара Загора, “Земя” ,”Сега” и “Република”. Сега е кореспондент на в. “Дума” за Старозагорска и Хасковска област. Автор е на документално-публицистичната книга “Стъпала към хоризонта”, посветена на енергийно-промишления комплекс “Марица - изток”. Член е на СБЖ.

СЕПТЕМВРИ НЕ СТАНА... МАЙ

Брой 10 Октомври 2003

За пореден път, през годината, когато отбелязахме осмото десетилетие от избухването и потушаването на първото в света антифашистко въстание България пропусна да реализира мечтата на поета септември да стане... май.
Нещо повече, въпреки определено майските ниски температури в първата половина на трийседневката, нищо друго дори не подсказа, че е възможно един лирико-естетически вопъл да се превърне в реалност.

И как ли да стане, след като едва що завърнали се от жежките летни морски курорти избраниците народни наместо да запретнат ръкави и да се заловят за труд на ползу електората си, взеха че се вчепкаха в ...закона за трансплантиране на органи.

В словоблудството пред микрофоните я докараха до там, че заподозряха върналия за доработка нормативен акт президент в... мерак да промени конституционно определените очертания на републиката.

И всичко това заради едното неистово желание да се видят по-късно вечерта от синия телевизионен екран.
Едва що отзвучали титаничните словесни гърмове в сградата с надпис “Съединението прави силата!” отекна нова буря.
Но не заради бедственото положение на три четвърти от българите, принудени да поминуват с коматче насъщен и четвъртинка кофичка кисело мляко, а заради решението на премиера Симеон Сакскобурготски да си назначи ...личен кординатор на силовите ведомства и разузнавателните...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор