Христо Христов е роден на 3 август 1956 година в град Елхово. Завършил е специалността "Българска филология" при СУ "Климент Охридски", работил е последователно във вестниците "Марица - изток", "Септември", "Днес", "Домино", "Континент", "Стандарт", Радио "FM+" - Стара Загора, "Земя" ,"Сега" и "Република". Сега е кореспондент на в. "Дума" за Старозагорска и Хасковска област. Автор е на документално-публицистичната книга "Стъпала към хоризонта", посветена на енергийно-промишления комплекс "Марица - изток". Член е на СБЖ.

…А МИНИСТЪР АБРАШЕВ ПОДРЪНКВАЛ НА ПИАНО СОНАТА В СИ БЕМОЛ

Брой 3 Март 2004г.

През 1996 година едно хоро насред Копривщица, изиграно от тогавашния премиер Виденов, постави началото на края на политическата му кариера.

Защото часове преди това при и досега неизяснена катастрофа загинаха 11 български войничета. Никой от опонентите на младия Виденов не се трогна от факта, че някой от подчинените му спестил черния факт.

Сетих се за този случай в късния следобед на 11 март, докато културният министър Абрашев демонстрираше завидно настроение пред парламентарните репортери и игриво подрънкваше на пиано соната в си бемол, докато в залата на Народното събрание се отичаха последните минути от дебата по поискания от левицата вот на недоверие към правителството заради водената от него политика на социална безотговорност.

А часове преди това световните агенции бяха разпространили потресаващата вест за гибелта на близо 200 мъже и жени при серия атентати в Испания.
В последствие узнахме, че сред жертвите на терора са и четирима българи.

Убеден съм, че Абрашев е знаел за случилото се на Иберийския полуостров. Ако не за друго, то защото малко преди виртуозното му изпълнение в бюфета на народните представители в залата на парламента бе отдадена последна почит към загиналите.
Ще кажете: не стреляйте по пианиста – толкова са възможностите му. Можело е да подрънква… Котешкия марш наместо соната в...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор