Христо Христов е роден на 3 август 1956 година в град Елхово. Завършил е българска филология в СУ “Климент Охридски”, работил е във вестниците “Марица - изток”, “Септември”, “Днес”, “Домино”, “Континент”, “Стандарт”, Радио “FM+” - Стара Загора, “Земя” ,”Сега” , “Република” и “Дума”. Сега е кореспондент на в. “Пари” за Старозагорска и Хасковска област. Автор е на документално-публицистичната книга “Стъпала към хоризонта”, посветена на енергийно-промишления комплекс “Марица - изток”. Член е на СБЖ.

ПО ПЪТЯ КЪМ ЕС ПОД ДЪЖД ОТ КУРШУМИ И...ДУМИ

Брой 11, Ноември 2005
26 октомври 2005 година. 9,10 часа. На едно от най-оживените столични кръстовища проехтява автоматичен откос. След части от секундата сребрист джип се блъска в предната кола, шофьорът излиза окървавен и, неуспял да направи крачка, пада върху асфалта.В суматохата някъде из съседните улици и пресечки изчезва килърът. Притичалите да помогнат на жертвата потресени откриват, че в купето на лимузината агонизира още един човек…

По същото време пак в София започва пресконференция с участието на двама министри - на правосъдието и вътрешните работи. Темата най-общо е какво ще направят двете ведомства, за да навакса България изоставането си в покриване на критериите за влизане в Европейския съюз. Едва-що представили експозетата си двамата членове на правителството получават бележка за стрелбата и за загиналия на булеварда. Пресконференцията е прекратена, министрите с пребледнели лица дават полуобещания, че в рамките на същия ден обществеността ще научи цялата истина за трагедията.

Звучи като сцена от гангстерски филм, но за съжаление този път не става дума за нов кървав филмов екшън. Всичко е повече от автентично.

Стреляно е по автомобила на банкера Емил Кюлев, посочен преди месеци от авторитетно международно издание като втория по лично богатство човек в България.

Куршумите са го пронизали фатално, смъртта е настъпила преди на...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 koliotenev 2005-11-06 21:16
Г-н Христов чадър за думи няма.Работил съм 20 години на "Марица изток"желая да се снабдя с книгата Ви Стъпала на хоризонта.Бихте ли ме насочили как да се снабдя С поздрав: Кольо Тенев дом тел.868 39 61
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор