Роден на 3 август 1956 година в град Елхово. Завършил специалността “Българска филология” в СУ “Св. Климент Охридски”, работил е последователно във вестниците “Марица - изток”, “Септември”, “Днес”, “Домино”, “Континент”, “Стандарт”, “Земя”, “Сега”, “Дума” и “Република”. В момента е кореспондент на вестник “Пари” за Старозагорска област. Автор на документално-публицистичната книга “Стъпала към хоризонта”, посветена на енергийно-промишления комплекс “Марица - изток”. Член на СБЖ.

ЗА КОРУПЦИЯТА, ПЕРЛЕНИТЕ ВАНИ И АВСТРИЙСКИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ

Брой 8-9, Август- Септември 2006
България доживя похвала от Световната банка. И то в област, която винаги е била щекотлива - корупцията.

Според проучване, осъществено по поръчка на финансовата институция и обхванало 26 държави от някогашния соцлагер, от 2002 година насам нивото на корупцията сред тях забележимо спаднало. Новината дойде на 27 юли, три седмици след ареста на изпълнителния директор на столичното дружество “Топлофикация” Валентин Димитров. За когото ни уведомиха, че след сигнал на австрийските спецслужби намерили в задграничната му сметка заделени 1,6 млн. евро.

Сума, надхвърляща евентуално спастрените му за черни дни заплати за стотина и кусур години. Само дето г-н Димитров заемал високия пост в общинско-държавното дружество само от две петилетки.

Дали ако за същия този г-н Димитров беше се разбрало по-рано щеше да има похвала, никой не казва нищо.

Мълчи и съавторът на доклада под гръмкото заглавие “Антикорупционната реформа в страните в преход - кой успява и защо?”, Джеймс Андерсън, старши икономист в отдела на СБ за страните от Европа и Централна Азия. За сметка на това велеречиви през тези три седмици бяха министрите Румен Овчаров и Румен Петков.

Които един през друг, а навремени и в дует обясняваха кой, кога, как и защо е направил щото чужбинският влог на топлофикационния шеф да бъде разкрит. Както и как и заради кого това...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор