Роден на 3 август 1956 година в град Елхово. Завършил специалността Българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”, работил е последователно във вестниците “Марица – изток”, “Септември”, “Днес”, “Домино”, Континент”, “Стандарт”, “Земя”, “Сега”, “Дума” и “Република. В момента е кореспондент на вестник “Пари” за Старозагорска област. Автор на документално-публицистичната книга “Стъпала към хоризонта”, посветена на енергийно-промишления комплекс “Марица – изток” и на сборника “Рогати работи.Бивалици от настоящето”. Член на СБЖ.

ВЛИЗАМЕ В ЕС БЕЗ ДОМА НА СМИРНЕНСКИ

Брой 10, Октомври 2006
Броени дни, след като стана ясно, че на 1 януари 2007 година ще станем пълноправен член на Европейския съюз, и то без предпазни клаузи, взе, че рухна обявеният за паметник на културата роден дом на поета Христо Смирненски насред София.

Авторът на култовото “Хей, другарю, ти какво решил си с чука…” се оказа жертва на родното безхаберие.
Безхаберие, позволило неделя по-рано, току срещу кметството на столичния район „Средец” друга сграда да отнеме живота на две момичета. Имали неблагоразумието да паркират автомобила си до уж пазената от закона за закрила на паметниците на културата фасада.

Вярно, вдигна се шум до бога заради невинните жертви, появиха се писания по вестниците, че това падане май не е било случайно, а подготвено заради мерака на собствениците да заобиколят закона и да вдигнат нов-новеничък билдинг на скъпоценния терен, но както често става – всяко чудо за три, най-много за три и половина дни.

Пак там, насред шумотевицата, подчинените на столичния градоначалник Бойко Борисов проплакаха, че им трябвали милион и отгоре левчета, за да съборят опасните за населението постройки. Каква методика са ползвали бюрократите, не се изясни, но пък се разбра, че чиновникът е в състояние от девет дерета вода да донесе и пак сух да се измъкне дори от дъното на Марианската падина.

Така както с успех го прави експремиерът Иван...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 talkinghead 2006-11-22 11:49
ЧЕТИ АЗИАТЕЦО -------------- Руските историографи наричали българина – влах, като се търсела етимология на произхода в името – Цамвлах, Цимивлах, т. е. налагали мнението, че те са от побългарен влашки род. Дори в руските източници се прокрадва мнението, че Киприян е от сръбски произход. В тропара на Св. Киприян някой е добавил “...от Сербски земли произшед...”, което все пак по-късно е опровергано в изследване на архимандрит Амфилохий (“Трудь ІІІ археологическог о съезда”,т.ІІ, Киев). Изчезнала е и епитафията от гроба на Григорий, умрял в Няму в 1420: “Търново го роди, Атон го откърми, Киев го прие за архипастир, тук намери покой”. Никоновите църковни реформи в Русия пък имат за цел да се изгори и унищожи старобългарскат а книжнина-първоизточник, като се твърди, че Охридската книжовна школа е основана върху “македонската литература и култура”. След 1878 Русия многократно е напомняла на България “синдрома на малката страна”, формиран в ХХ век от Великите сили. Опитвала се е да мачка националното ни самочувствие, като е “доказвала, че ни е освобождавала” от татарско, турско, фашистко и не знам какво иго. Все пак българските правителства и владетели са показали неведнъж признателността си за жертвите на Русия към българския народ. В нейна чест издигат най-големия на Балканите православен храм, завършен през 1912, и решават да се именува на светеца покровител и патрон на Русия – Св. Ал. Невски. Зареждат се обаче Балканските и Първата световна война, когато Русия е отк ...
Цитиране
 
 
0 #1 talkinghead 2006-11-22 11:44
"Другарю" Христов,, Такива като теб подложки на москва и КГБ направихте така, че думата ДЕМОКРАЦИЯ да е мръстна за БГ-населението.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор