Роден на 3 август 1956 година в град Елхово. Завършил специалността Българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”, работил е последователно във вестниците “Марица – изток”, “Септември”, “Днес”, “Домино”, континент”, “Стандарт”, “Земя”, “Сега”, “Дума” и “Република. В момента е кореспондент на вестник “Пари” за Старозагорска област. Автор на документално-публицистичната повест “Стъпала към хоризонта”, посветена на енергийно-промишления комплекс “Марица – изток”и на сборника “Рогати работи.Бивалици от настоящето”, получил наградата на Съюза на българските журналисти за 2006 година. Член на СБЖ.

КУФАРИТЕ. НАЧИН НА УПОТРЕБА

Брой 11, Ноември 2006
Още неотзвучали коментарите от втория тур на президентските избори, на които Георги Първанов спечели повече от убедително срещу лидера на партия Атака Волен Сидеров и в публичното пространство бумна окъсняло с близо три петилетки признание, че неколкостотин нашенци са завъртели бизнеса си с пари от държавната хазна.

Фитилът на фишека подпали някогашният член на Политбюро на ЦК на БКП и главен редактор на бившия партийно-държавен официоз “Работническо дело” Йордан Йотов.

Формалният повод за медийното проявление бе 17-та годишнина от 10 ноември . Позабравеният някогашен хардлайнер с умиление припомни на читателите как тогавашният първи партиен и държавен ръководител Живков сам имал намерение да сдаде поне единия от постовете, но врагове с партиен билет в джоба му подложили динена кора.

В стил рекъл-казал, чул, ама не присъствувал, Йотов размахва уличната легенда за камарата куфари с надиплени вътре неинфлационни левчета , които по списък, парафиран от тогавашния силен на деня Андрей Луканов, получавали за лична и партийна употреба верни нему мъже.

Покрай Йордан Йотов по темата се изказаха и други :един чул от друг, че на трети , някой му казал, за четвърти, който уж бил в списъка, ама пети подшушнал на шести и след това Луканов зачертал името, щото нали разбирате…
Едва що слегнала се пушилката по темата и в интервю...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 Росица Бонева 2006-12-14 08:47
Наистина само с ровене в миналото до никъде няма да се стигни! Но има хора от някогашните управляващи комунистически среди, които са се запасили с много "консерви" от истини и полуистини..., но и те имат срок на годност. Отваряйки ги само се размирисват , но никой не ги яде! Стига да живеем с миналото, но ...май никой не може да прогнозира бъдещето?!!!
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор