Христо Христов е роден на 3 август 1956 година в град Елхово. Завършил е специалността “Българска филология” в СУ "Св. Климент Охридски", работил е последователно във вестниците "Марица - изток", "Септември", "Днес", "Домино", Континент", "Стандарт", "Земя", "Сега", "Дума" и "Република”. В момента е кореспондент на вестник "Пари" за Старозагорска област. Автор на документално-публицистичната книга "Стъпала към хоризонта" и сборника "Рогати работи-бивалици от настоящето". Член на СБЖ.

БЪЛГАРИЯ, МРЪСНА ПРИКАЗКА

Брой 7-8 Юли-Август 2007
Незапомнени жеги се стовариха върху България това лято, твърдят синоптиците. И правят справка за отминалото столетие, според която подобни температурни аномалии се забелязвали само в периодите преди първата и втората национална катастрофа.

Междувременно слънчевите протуберанси нажежиха почти до червено ситуацията в де-що има политическа сила.

БСП, която осъмна след нощта на първия евроизбор като втора сила, проведе в спешен порядък извънредно заседание на 46-ия си конгрес. Като препотвърди доверието си към лидера Станишев, но нищо не рече кой ще наследи Овчаров на поста министър на икономиката и енергетиката.

НДСВ също се събра да бистри резултатите от вота, изпратил само един неин представител в Страсбург, но едва не обърна лодката с аплодисментите си за Соломон Паси, който поиска царската партия да напусне тройната коалиция.

Десните, в лицето на ДСБ, СДС и ССД, обявиха, че ще сменят старите си муцуни с нови лица, но наместо да го сторят, затънаха в разговори кой кой е и накъде ще отплува през есента.

В подобен схоластичен спор влязоха и многобройните земеделски формации, но това поне за тях не е новина.

Единствено в ДПС и ГЕРБ запазиха спокойствие (макар верни на Доган активисти да подсказват, че лидерът им доста се бил стреснал от перспективата да се окаже първи по резултати ). А столичният кмет Бойко...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 Иванов 2007-08-23 00:53
самозвания елит в стремежа си да запази политическата,д ържавна,икономи ческа власт е готов на всякакъв ортаклък и с дявола-навремето под крилото на Т Живков,на СССР се гушкаха сегашните ,,демократи,, като Костов,Бойко Борисов, Първанов, Станишев,Кунева , П.Стоянов, сегашният политически,дър жавнобюрократич ен,научен-културен,военен ,дипломатически , съдебен, икономически елит-от комунисти станаха капиталисти,от верни приятели на СССР станаха анти,от противници на САЩ,НАТО,ЕС станаха връли привърженици... народа до и след 1989 им гласуваше???
Цитиране
 
 
0 #1 анонимен 2007-08-09 15:50
Е ...и ? стига вече литературни упражнения ! Какво предлага авторът ?
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор