Христо Христов е роден на 3 август 1956 година в град Елхово. Завършил е специалността "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски", работил е последователно във вестниците "Марица - изток", "Септември", "Днес", "Домино", Континент", "Стандарт", "Земя", "Сега", "Дума" и "Република". В момента е кореспондент на вестник "Пари" за Старозагорска област. Автор на документално-публицистичната книга "Стъпала към хоризонта" и сборника "Рогати работи-бивалици от настоящето". Член на СБЖ.

РАВНИС ПО... ГЕНЕРАЛИТЕ

Брой 9 Септември 2007
Някъде четох, че по времето на застоя, в тогавашната славна Червена армия, имало най-много генерали на глава от населението. Стигнали дори дотам, че лампазлия размахвал диригентската палка пред офицерския духов оркестър. Не за друго, а защото било неподходящо с по-нисък чин да стои гърбешката през тогавашния генерален секретар. Дали прочетеното е достоверно, не мога да се закълна. По простата причина, че архивите от онези години все още се съхраняват в папки с гриф "Строго секретно. В един екземпляр!".

Със сигурност обаче тазгодишните местни избори ще бият рекорда, така както е тръгнало генерали да рият с копита и да пръхтят месец преди старта на надпреварата. Поне в три от големите градове: София, Варна и Русе доскорошни носители на алени лампази и сърмени околожки ще щурмуват кметските кабинети. Един срещу друг в столицата вече застанаха бившият главен секретар на МВР и шеф на НРС Бойко Борисов и Бриго Аспарухов, в Русе загрява доскорошният антимафиот Владо Танев, а в крайморската ни столнина мощно замахва с греблата експосланикът в Унгария и още по ексразведчик Димо Гяуров.

В добавка за районен кмет в София се е засилил и някогашният и последен май командващ на славната Трудова повинност Радослав Пешлеевски. Докато този текст види бял свят, нищо чудно броят на генералите - мераклии да набъбне до размера на една хунта от латиносериал.

Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор