Роден на 3 август 1956 година в град Елхово. Завършил специалността Българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”, работил е последователно във вестниците “Марица – изток”, “Септември”, “Днес”, “Домино”, „Континент”, “Стандарт”, “Земя”, “Сега”, “Дума” и “Република”. В момента е кореспондент на вестник “Пари” за Старозагорска област. Автор на документално-публицистичната книга “Стъпала към хоризонта” и сборника “Рогати работи-бивалици от настоящето”. Член на СБЖ.

МЕРАЦИ, ЕХ МЕРАЦИ…

Брой 1 Януари 2008
"Ама, гледам, един стои пред них, па хванал една клечка, на, такава така, нема ни колко две педи, па ни духа, ни у тупан бие, а само си върти така на ветър клечката, божем и он нещо върши. Гледам го, гледам, па си мислим: "Ех, весела му майкя, тоя да знае, че живот живее - без мъка печалба!..." Та ако можеш, да ме туриш уместо него на тая работа, баш бих ти казал сполай!... А, право да ти кажем, знам, че ще въртим по-харно от него клечката, та затова, санким, и толкова мерак имам на тая работа...”

Присети ли се вече, читателю, откъде са ти познати тези редове? Ама как няма да го познаеш този чичо Денчо, героя на Михалаки Георгиев, който шества вече второ столетие по нашите родни географски ширини.

И който, мине се не мине избор някакъв, току се изтъпанчи на някой мегдан и рече с жальовен глас: че кой друг, ако не аз, и кога друг път, ако не сега …

Сетих се за любимеца на Михалаки Георгиев в самото начало на януари, докато разгръщах вестникарските партитури и от първа страница мярнах бодро да се провиква столичният градоначалник: ”Ако някой ден река да си почина – ще стана премиер !”

Изрекъл го е с пълни гърди и капки пот на челото о.з. генерал Борисов минути, след като констатирал, че концесионерът за почистване на столичните улици хем не си свършил работата, за която пари получава, хем твърди, че цяла нощ по заснежените булеварди са препускали стотици...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор