ЗА ВОТОВЕТЕ НА НЕДОВЕРИЕ И БЕЛИТЕ КОНЕ

Брой 2 Февруари 2008
Роден на 3 август 1956 година в град Елхово. Завършил специалността Българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”, работил е последователно във вестниците “Марица – изток”, “Септември”, “Днес”, “Домино”, „Континент”, “Стандарт”, “Земя”, “Сега”, “Дума” и “Република”. В момента е кореспондент на вестник “Пари” за Старозагорска област. Автор на документално-публицистичната книга “Стъпала към хоризонта” и сборника “Рогати работи-бивалици от настоящето”. Член на СБЖ.


На 22 февруари 2008 година за четвърти пореден път от началото на своя мандат правителството на тройната коалиция бе изправено пред изпитанието да премине през парламентарната процедура “вот на недоверие”.

Резултатите от гласуването в залата са вече в историята: от 235 участвували народни представители 149 бяха “Против”, други 86 бяха “За”.

Едва ли за някои от наблюдателите този резултат беше неочакван.

Въпреки гръмките слова, изречени както от парламентарната трибуна, така и от трибуната на митинга на площад “Ал. Невски” ден по-рано, беше ясно, че коалицията има своето мнозинство, което няма да позволи сбъдването на сценариите за предсрочни избори.

От уважение към бъдещите изследователи на родните политически нрави ще припомня предисторията на тези вотове.

Първият е през април 2006 г. и е заради несправяне с бедствената...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор