СЛОВО на президента на Руската Фeдерация Владимир Путин на разширеното заседаниe на Държавния съвет.

ЗА СТРАТЕГИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА РУСИЯ ДО 2020 Г.

Брой 7-8 Юли-Август 2008
Уважаеми граждани на Русия!
Уважаеми колеги!

Завършвайки втория си мандат като президент на Руската федерация, смятам за необходимо да отбележа това, което бе направено през последните години, както и да изложа своето виждане за развитието на страната в дългосрочна перспектива.

Преди осем години положението в страната бе крайно тежко - вие добре знаете това. Страната преживяваше финансов банкрут, обезцениха се паричните спестявания на гражданите. Пред очите ни терористите разгърнаха мащабна гражданска война, нагло нахлуха в Дагестан, взривяваха домове в руските градове.

Но у хората нямаше нито отчаяние, нито страх. Напротив, отговорът на нашия народ бяха единството и сплотеността. В защита на Русия, на нейната териториална цялост се вдигнаха не само военнослужeщите, а и самото общество. Макар да не бяха получавали много месеци своите заплати, лекари и учители предано изпълняваха своя дълг. Работници, инженери, предприемачи се трудеха на своите места, полагайки усилия да изведат икономиката от стагнацията и разрухата. Беше очевиден искреният стремеж на хората да укрепят държавата, да променят обстановката в страната. И сега бих искал още веднъж да благодаря на всички, които ни оказаха доверие и ни подкрепиха. Тяхната подкрепа реално виждах и чувствах през цялото време. Без нея нищо нямаше да може да се направи. Именно волята...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови