БАРАК ОБАМА В ОЧИТЕ НА СВОИТЕ ПРИЯТЕЛИ

Брой 7-8 Юли-Август 2008
Хората, познаващи най-добре вероятния кандидат за поста президент на САЩ Барак Обама от времето, когато той пристигнал в Ню Йорк от Хавайските острови – началото на 1980 г. - и е учил в колежа, а след това в Колумбийския университет, споделят свои впечатления от него. Материалът е публикуван в американския информационно-аналитичeн сайт politico.com.

Главният разказващ е живеещият в Ню Йорк пакистанец на име Сохал Сиддики, подържал по онова време близки отношения с Обама. Сведенията, получени от Сиддики и другите познати участници в президентската кампания, не представят цялостно този човек. Те са твърде откъслечни и са по-скоро щрихи към портрета му. Но и тази информация позволява да се състави определено мнение за най-вероятния кандидат за главния пост в Белия дом.

Трудно е да се каже дали отношенията между Сиддики и Обама са били проява на истинска дружба, тъй като двамата са били твърде различни. Обама в своите непълни двадесет години е бил енергичен и амбициозен студент в Колумбийския университет, докато Сиддики, който е работил като сервитьор и продавач в магазин, не си е поставял грандиозни цели. Вероятната причина за тяхното сближаване е в обстоятелството, че в Ню Йорк и двамата били самотни, без поддръжка от никого. Да се справят с текущите проблеми заедно е било по-лесно.

Един от най-ярките случаи, свързани с Обама и останали в...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор