ЛЕВИЦАТА В БСП: ПОЗИЦИИ И ПЕРСПЕКТИВИ

Брой 7-8 Юли-Август 2008
В своята пространна критична статия, публикувана в последния брой на сп. „Ново време”, Александър Митев, о.з. полковник, журналист изразява отрицателна позиция към Левицата в БСП. Предявени са различни обвинения към лявото крило, които можехме да подминем, ако публикацията не беше точно на страниците на сп. „Ново време” - теоретичен орган на БСП, който повече от столетие е играл значителна роля в развитието на нашата партия; ако самите критики на г-н Митев бяха просто негово мнение, а не споделена позиция на ръководни среди в БСП, ако те манипулативно не навеждаха читателя на погрешни оценки за лявото крило, за неговите цели, характер и представители. Тъй като сп. „Ново време” е единственият печатен орган на БСП и има особено значение за партията, не бихме искали да се лишим от възможността, отговаряйки на някои от „принципните” възражения на г-н Митев, същевременно да припомним, да аргументираме и да популяризираме нашите основни позиции.

Още в първите редове на статията Левицата в БСП е определена като „своего рода опозиция” в партията. Това определение не ни смущава. Ние самите сме заявявали по отношение на действията на БСП и правителството, че в зависимост от техния характер и последици, изразяваме своята подкрепа и критика. В този смисъл, ако понякога заявяваме и обосноваваме критично мнение, това не означава, че сме подлагали на изпитание...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 Фидан Николов 2008-08-11 16:10
Писарев помня те като помощник технически сътрудник в икономическия институт на БАН-беше дошъл по претекция на Сава Гановски.Стана зет на Петър Коларов и беше приет в средата на богоизбраните-отиде в работническо дело, стана кореспондент в чужбина,сътредн ик на ДС, включи се в обкръжението на Людмила Оивкова,стана зампредседател на комитета оглавяван от нея,шеф на комитета за телевизия,с полк Панталеев от ДС провеждахте съответните репресивни мероприятия Е след 10 ноември 1989 успя финансово да се обезпечиш но не запази позициите си след 1989г Ти никога не си бил ляв-леляти доколкото ми е известно е растреляна като шпионка на хитрерова германия.У теб няма нищо пролетарско.Никога не си сезанимавал с продуктивен труд.И сега нямаш намерение да споделяш съдбата на хората на труда.Затова мястото ти е в десницата.
Цитиране
 
 
0 #1 Metodi 2008-07-15 12:36
Статията на Павел Писарев отразява действителното състояние на БСП. Необходимостта от Ляво крило е не просто в кариеристичните амбиции на шепа хора, а в процесите на одесняване, които текат. Чудесно е, че сп. "Ново време" като партиен официоз си позволява да публикува подобни материали. За жалост обаче чуваемостта в партията става все по-малка - едни подобни призиви едва ли ще бъдат чути. Още повече, че партийните велможи и величия не четат теоретични списания. Това доказва отново тяхното ниво и нивото на тяхната култура - пар екселанс провинциализъм.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови