УНГАРСКАТА ЛЕВИЦА (IIчаст)

Брой 9 Септември 2008
И още един аргумент: продавайки само на големи чуждестранни корпорации, унгарското правителство не позволи унгарската промишленост да попадне в ръцете на „мутрите”, да се превърне в икономическа база за генериране на организирана престъпност.

г/ Проблемите. Мащабната приватизация, последвана от съответното реструктуриране и модернизиране на производството, води до временно спиране на работата в стотици предприятия. До драматичен спад на заплатите и пенсиите, на доходите на цялото население. Този процес продължава повече от година. Почти всички унгарци се оказват засегнати. Рязко пада популярността на правителството, оттам и на социалистическата партия. И най-вече – личният авторитет на Дюла Хорн.

„През март 1995 г. бях на последно място по популярност”, признава експремиерът. „Но поех и този риск. Ние не изхождахме от личните си интереси. Искахме да доведем започнатото до успешен край. Затова издържахме.”

И наистина, правителството успява да издържи до края. Намалява дълга. С част от парите, получени от приватизацията, предприема четири крупни реформи в сферата на пенсионното дело, здравеопазването, образованието, опазването на околната среда. Решава натрупани с години социални проблеми, тушира частично негативите, породени от шоковата реформа. Това, което правителството не успява до края на управлението си, е да възстанови...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 хей здравей 2008-10-10 14:35
Г-н специалисте по доносите, плащате ли вие данъците си или я карате както с парнотго, водата и наемите дето ги дължите от 20 години на държавата ни.Голям анализатор си, не е зле да се анализираш и какъв голям смешник и головодник си ,че да даваш акъл, че и статии да пишеш ,дето никой не ги чете, защото и ти си господин никой и мнението ти е без значение.
Цитиране
 
 
0 #1 ойларипи радко 2008-10-10 14:28
Дано нашето министерство на външните работи ти спретне на тебе една революция, че да се види ,че и то се справя с мошениците, които се представят за какви ли не.Между другото, кога за последен път беше при дечицата ти в Унгария ,дето си ги захвърлил незаконно в имота на България.По-добре не ги безпокой ,че много ги изнервяш.Такива като тебе само нещастните пенсионери в Родината могат да изтърпят.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови