ПЪТЯТ НА РУСИЯ КЪМ МЯСТОТО Й В СВЕТА

Брой 3 Март 2009
Историческите данни са категорични, че в древна Гърция за времето на един продължителен човешки живот от около седемдесет години, не се е случвало нищо ново. Живее си човекът и просто нищо ново и необикновено не се случва в рамките на неговия живот. Но в последните двадесет години, сме свидетели, съвременници на бурни и остри политически, икономически, социални, духовни промени и сривове, на необикновена човешка мизерия, на главоломни глобални трансформации.

В края на 80-те години на ХХ век СССР и страните от социалистическата общност загубиха класическата студена война, която започна през март 1946 г., след прословутата реч на Чърчил във Фултън. След краха на европейската социалистическа общност, изглеждаше, че победата над СССР, над Русия, е окончателна и безвъзвратна, че започва „вечната” ера Pax Americana, а наложеният неолиберален политико- икономически модел е победител и че това по думите на Фукуяма е „краят на историята”. Не беше нужно много време, за да разберат и светът, и обикновеният човек, че неолибералната програма за всеобщо благоденствие е най-несъстоятелната теоретическа и практическа утопия, че тя е програма на ограниченото малцинство. Историята ни показа, че еднополярният сезон продължи недълго.

Трансформацията на социализма в капитализъм през 90-те години се оказа изключително странно явление, а някои изследователи го определят...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 Emigrant 2009-04-21 18:52
Kogato Rusia e silna,svetat e spokoen i siguren,za tova triabva da sme blagodarni za kursa na Putin.Ruskata spezifika se razbira ot malko hora po sveta.Za tova i ne triabva s chernogledstvo da seoceniavat procesite v Rusia! Sled Obama -svetat i USA sa veche drugi,za tova ibadeshtite procesi se ochakvat s interes i nadejda!
Цитиране
 
 
0 #1 Наблюдател 2009-04-18 16:30
ПЪТЯТ НА РУСИЯ КЪМ МЯСТОТО Й В СВЕТА е още много дълъг. GDP- per capita, 2008 Russia $15,800 Bulgaria $12,000 USA $47,000 China $ 6,000
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови